De mest absurda nyhetshistorierna som garanterat får dig att gapskratta

Den här artikeln kommer ta med dig på en resa genom några av de mest absurda nyhetshistorierna som garanterat kommer få dig att gapskratta. I en värld där nyhetsflödet domineras av allvarliga och ibland nedslående händelser, kan det vara förfriskande att titta på ljusare och mer skruvade nyheter som får oss att skratta högt.

Polishäst i tågtunneln

Vi börjar med en historia från London, där en polishäst hamnade i en tågtunnel. Hur lyckades det här någonsin hända? Jo, en polispatrull var ute på ridning när hästen plötsligt blev skrämd och rusade in i en tunnel för pendeltågen. Tågtrafiken fick stoppas i flera timmar medan räddningsteam försökte få ut hästen. Till slut kunde de lyckligtvis säkert eskortera hästen ut ur tunneln och allt slutade väl. Detta är verkligen en av de mer absurda nyhetshändelserna som garanterat får en att skratta.

Tysk pensionär attackerar träd med såg

I Tyskland för några år sedan hamnade en pensionär i blåsväder när han beslutade sig för att attackera ett träd med en såg. Enligt mannen var trädet störande och skymde hans utsikt från fönstret. Han kände sig tvungen att göra något åt situationen, och hans val var att attackera trädet med en såg. Tyvärr för mannen sågade han inte trädet på sin egen tomt, utan på kommunens mark. Han fick betala böter för skadegörelse och fick även göra samhällstjänst.

Mannen som byggde en månbil och försökte resa till Mars

Vi går nu över till USA där en man vid namn Larry ville resa till Mars. När han insåg att det inte fanns någon färdig rymdfarkost tillgänglig, bestämde han sig för att bygga sin egen månbil och raket. Trots att han inte hade någon utbildning eller erfarenhet inom rymdteknik, slog han upp manualer och började bygga. Tyvärr för Larry var hans månbil inte riktigt lika robust och pålitlig som han hade hoppats på. När han testade den på en öken i Nevada, slutade det hela med att bilen kraschade och han fick skrapesår. Trots allt är det svårt att inte skratta åt en person som seriöst försöker bygga en egen raket för att resa till Mars.

Italienska byn som föll offer för broccoli-attack

I en liten by i Italien för några år sedan blev invånarna plötsligt attackerade av broccoli. Ja, du läste rätt – broccoli. En lastbil med broccoli tappade sin last i en kurva och befriade sig från sina gröna laster. Invånarna tvingades att dyka undan för den flygande broccolin som for genom luften. Ingen skadades allvarligt, men invånarna kommer säkert aldrig se på broccolin på samma sätt igen. Det absurda i situationen är svårt att inte skratta åt, även om man samtidigt kan tycka synd om de som fick broccolin rakt i ansiktet.

Banktjuvarnas okonventionella val av flyktfordon

När det kommer till bankrån är det vanligt att rånarna använder snabba bilar eller motorcyklar för att komma undan. Men i Brasilien valde två banktjuvar ett betydligt mer ovanligt flyktfordon – en luftballong. Efter att ha rånat en bank i en liten stad försvann tjuvarna upp i luften i sin luftballong. Tyvärr för deras del var vindarna ogynnsamma och de landade inte direkt på en hemlig plats. Istället landade de i en bondgård där de snabbt blev omringade av polis. Polisen hade enkelt kunnat skjuta ner luftballongen, men valde istället att använda sina vapen för att punktera ballongen och låta tjuvarna landa mjukt på marken. Det är svårt att inte tycka att det här är en absurd och humoristisk nyhetshistoria.

Grannfejd på högsta nivå – Post-it kriget

I Frankrike utkämpades en episk grannfejd mellan två företag på Manhattan. Startskottet för kriget var en enda lervälling som kastades över gränsmuren av en arg granne. Men istället för att svara med samma mynt, bestämde sig det angripna företaget för att starta ett post-it krig. De klistrade upp en gigantisk bild på dess medarbetare i fönstret, men den arga grannen svarade med att skapa en post-it-bild av sitt eget företag. Detta blev starten på en kreativ och humoristisk krigsföring i vilken fönstren täcktes med färgglada och absurda post-it-bilder. Det hela slutade när en annan granne tröttnade och kastade ägg på post-it-bilderna.

Svensk pojke blir känd för att vara ”världens starkaste 3-åring”

I Sverige blev en liten 3-årig pojke känd över hela världen för sin ovanliga styrka. Han lyckades faktiskt lyfta upp sin mammas bil för att rädda henne när hon fastnade under den. Nyheten spred sig snabbt över hela världen och pojken fick smeknamnet ”världens starkaste 3-åring”. Även om det kanske inte låter absurt att en person kan rädda någon genom att lyfta en bil, är det ändå en fantastisk och humoristisk historia.

Byn där hela invånarna är släkt

I en liten by i Spanien har invånarna en ovanligt nära släktskap. Alla invånare är faktiskt släkt med varandra på något sätt. Detta beror på att byn är så isolerad från omvärlden att det har skapat en situation där alla är släkt med varandra. Det kan verka absurt att tänka sig en hel by där alla invånare är släkt, men för invånarna är det helt normalt.

Politiker höll tal för en tom sal

I en politiker-skandal som garanterat får dig att skratta högt, höll en politiker ett passionerat tal för vad han trodde var en fullsatt kongresslokal. Tyvärr för politikern hade han missat att schemalägga evenemanget på en dag då ingen annan politiker var närvarande. Resultatet blev att han höll ett tal för en helt tom sal. Trots att det antagligen var en pinsam upplevelse, kan vi inte låta bli att skratta åt denna absurda situation.

De otroliga kattkläderna som inte var för katter

I Japan upptäcktes en otrolig trend där människor klädde sina katter i udda kläder och tog bilder för att dela på sociala medier. Men det visade sig senare att kläderna egentligen inte var för katter, utan för människor. Det framkom att de japanska ägarna av dessa trendiga katter köpte barnkläder och försökte klä på sina katter med dem. Detta var naturligtvis både absurt och roligt på samma gång.

Det var bara några av de mest absurda nyhetshistorierna som garanterat får dig att gapskratta. Även om världen ibland kan kännas allvarlig och nedslående, finns det alltid utrymme för lite humor och skratt. Hoppas dessa historier har gett dig ett leende på läpparna!

Vanliga frågor

Är dessa nyheter verkliga eller påhittade?

Alla de nyheter som presenteras i denna artikel är faktiska händelser som har rapporterats i nyheter runt om i världen. De är inte påhittade eller falska nyheter.

Varför tycker vi att absurda nyheter är roliga?

Absurda nyheter kan vara roliga eftersom de bryter mot det förväntade och överraskar oss. Dessa nyheter kan vara en skön avbrott från de allvarliga och ibland negativa nyheter som vi vanligtvis ser. Att skratta åt absurda nyheter kan också hjälpa oss att känna en lättnad och släppa på spänningar.

Finns det något lärorikt i dessa absurda nyheter?

Även om de absurda nyheterna främst är till för underhållning och skratt, kan de också ge oss en insikt om människors beteenden och vår mänskliga natur. Vi kan lära oss att inte ta oss själva för allvarligt och att vara öppna för det oväntade och skruvade i livet.

Lämna en kommentar