Roligaste komediserierna

Antalet serier det finns att titta på idag är enormt. Det finns serier i alla olika genrer, blandade genrer och med handlingar som leder till att vi fastnar framför serien och inser att vi suttit och tittat i flera timmar. Komediserier är en favorit för många personer. Men vad vi alla tycker är roligt, eller anser är komedi, kan variera en hel del. Trots detta har vi tagit en titt på några populära komediserier och valt att lista ett antal som fått högt betyg hos IMDB.

6. Resident Alien

På sjätte plats kommer serien Resident Alien med ett betyg på 8,1/10 på IMDB. Serien hade premiär år 2021 och än så länge finns det 2 säsonger. Resident Alien visas dock forfarande, det är inte helt klart om hur många säsonger serien kommer ha. Komediserien är baserad på en serietidning med samma namn och handlar om en alien som kraschlandar på jorden. Han bestämmer sig för att anta identiteten av en lokal läkare och försöker lista ut hur han ska ta sig an sitt hemliga uppdrag. Hela situationen blir dock hotad när han inser att det finns en 9-årog pojke i samhället som kan se hans riktiga identitet.

5. The Big Bang Theory

Med ett betyg på 8,2/10 kommer The Big Bang Theory på femte plats. Serien hade premiär år 2007 och pågick i hela 12 säsonger. I The Big Bang Theory får du följa Sheldon, Leonard, Howard, Raj och Penny. I senare serier dyker även Amy Farrah Fowler och Bernadette upp. Sheldon är ett riktig geni och arbetar som en forskare inom teoretisk fysisk och har ett väldigt högt IQ. Leonard är nästan lika smart, men när Penny flyttar in inser killarna rätt snabbt att se inte förstår sig på den ”vanliga” världen.

4. How I Met Your Mother

På fjärde plats kommer komediserien How I Met Your Mother. Den hade premiär år 2005 och består av 9 säsonger. I serien får man följa med hur Ted berättar för sina barn om hur det gick till när han träffade deras mamma, vilket är ganska uppenbart med tanke på seriens namn. Serien visar dock mer än hur Teds liv såg ut. Du får även hänga med i hans närmaste vänner och hur deras liv och förhållanden utvecklats genom åren. Betyg hos IMDB är 8,3/10.

3. Modern Family

På tredje plats kommer Modern Family. Denna serie hade premiär år 2009, pågick i 11 säsonger och har fått ett betyg på 8,5/10 på IMDB. Serien handlar om en amerikansk familj och deras komplicerade liv. Jay Pritchett står i centrum i denna serie, tillsammans med sina barn, barnbarn, fru och spädbarn. Med en sådan stor familj är det inte konstigt att de stöter på en del intressanta och underhållande komplikationer.

2. Vänner

Det går inte att skapa en lista med roliga komediserier och inte ta med Vänner. Serien handlar om de sex vännerna, Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Ross och Chandler. De bor i Manhattan, New York och i serien får man helt enkelt följa deras liv, förhållanden, sorg, lycka och mycket mer. Det är en riktig ”Feel Good”-serie som är lätt att fastna i. Serien kom först ut år 1994 och pågick i hela 10 säsonger. Därefter har Vänner visats ett flertal gånger om och om igen. På IMDB har Vänner fått ett betyg på 8,9/10 vilket placerar serien på andra plats i vår lista.

1. The Office

På första plats kommer serien The Office, den har fått ett betyg på 9/10 hos IMDB. Den här serien går att beskriva som en mockumentär och den hade premiär år 2005 och pågick i 9 säsonger. Du får följa privatlivet och jobblivet hos ett gäng kontorsarbetare vilket går att beskriva som rätt galet. Med Steve Carell i huvudrollen är det inte svårt att känna sig säker på att serien kommer få dig att skratta.

Lämna en kommentar